[vc_row type=”in_container” bg_position=”left top” bg_repeat=”no-repeat” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left”][vc_column width=”2/3″ animation=”none” column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″]
[vc_column_text] Na vele jaren van bedrijfsvoering komt vroeg of laat het moment dat u uw onderneming overdraagt of verkoopt. Net als op het moment dat u een onderneming start, komt er op dit moment veel op de ondernemer af. U doet afstand van een belangrijke jarenlange inkomstenbron en fiscaal, juridisch en verzekeringstechnisch moet er het nodige geregeld worden. Aangezien met een staking vaak veel geld gemoeid is, is het belangrijk dat u uw uitgebreid laat adviseren omtrent de bedrijfsoverdracht. Zo is het belangrijk om de juiste afwegingen te maken op onder meer fiscaal en financieel vlak. Hier gaat een heel proces aan vooraf.
[/vc_column_text]

Stap 1 - De keuze

[vc_column_text] Het hele proces begint met die ene beslissing om afstand te doen van uw bedrijf. Bij deze keuze gaat u niet over een nacht ijs, maar is al snel sprake van een maanden- tot jarenlang traject. Er is namelijk tijd nodig om de overdracht of staking gestructureerd vorm te geven. Zo dienen er lopende zaken afgerond te worden en het overdragen van uw klantenbestand moet gepaard gaan met veel zorgvuldigheid, omdat dit een essentieel onderdeel is van de waarde die uw onderneming vertegenwoordigd. Daarnaast is het voor bepaalde fiscale regelingen van belang dat er meerdere jaren aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Al met al stort u zich met uw beslissing om afstand te doen van uw bedrijf in het onbekende, waarbij een adviserende partij als BNR een waardevolle partner zal blijken te zijn.
[/vc_column_text]

Stap 2 - De opvolging

[vc_column_text] De keuze is gemaakt: u doet afstand van uw bedrijf. Wanneer u er voor kiest om uw bedrijf te staken is deze stap in het proces voor u niet aan de orde, omdat er geen sprake zal zijn van een opvolging. Wanneer u er voor kiest om uw bedrijf over te dragen is met deze keuze het moment aangebroken om de markt en het persoonlijke netwerk te verkennen en u te oriënteren op potentiële opvolgers. Naast deze oriëntatie dient de verkoopwaarde van uw onderneming in kaart te worden gebracht. Wanneer een geïnteresseerde partij namelijk concreet wordt, is dit belangrijke informatie bij het voeren van de overdrachtsgesprekken. Tijdens deze gesprekken zullen zowel hoofdlijnen als gedetailleerde punten uitvoerig besproken worden. Voor het uitvoerig bespreken van deze punten is het belangrijk om de beschikking te hebben over professionele hulp. Het is voor u namelijk (doorgaans) een eenmalig proces waar u verder nog niet bekend mee bent.
Op het moment dat er een concrete opvolger is gevonden voor de onderneming is het moment aangebroken om de onderneming klaar te stomen voor het verkoopmoment. Hierbij moet u enerzijds denken aan beslissingen op personeelsgebied (bijscholing om het personeel klaar te stomen voor andere functies) en anderzijds aan de faciliteiten die uw onderneming te bieden heeft. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat het doorgaans de nodige tijd vergt. Als uiteindelijk alle voorbereidingen getroffen zijn en de keuzes zijn afgewogen, is het moment daar: u verkoopt uw onderneming en u staat op persoonlijk gebied op een belangrijk keerpunt.
[/vc_column_text]

Stap 3 - Wat nu?

[vc_column_text] Het moment is achter de rug! U heeft uw onderneming gestaakt dan wel verkocht en staat voor belangrijke keuzes voor uw toekomst. Zo krijgt u de beschikking over de nodige vrije tijd nu het intensieve proces wat betreft het afstand doen van uw bedrijf achter de rug is. Daarnaast heeft u doorgaans de nodige financiële armslag gekregen in geval van de verkoop van een onderneming. Deze financiële armslag geeft u meer keuzemogelijkheden wat betreft uw toekomst, waarbij ook niet zomaar aan het belang van estate planning voorbijgegaan mag worden. BNR begeleidt u graag op dit gebied, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan en de juiste keuzes gemaakt worden na het afwegen van de verschillende mogelijkheden. Wij hebben namelijk, evenals met het proces omtrent het afstand doen van de onderneming, ervaring met de situatie waarin u zich op dit moment zal bevinden.
[/vc_column_text]
[/vc_column][vc_column width=”1/3″ animation=”none” column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″][vc_column_text] Benieuwd naar wat BNR u te bieden heeft als adviserende en begeleidende partij tijdens het proces? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op! Wij kijken alvast uit naar de vrijblijvende kennismaking!
[/vc_column_text]

  Uw naam

  Uw email

  Onderwerp

  Uw bericht

  Eventueel een document toevoegen

  Neem de volgende code over captcha

  [/vc_column][/vc_row]