Oprichtingsjaren

Voor de historie van BNR gaan we terug naar het jaar 1972. In dat jaar neemt de heer G.J.M. Braat het initiatief om ‘Braat Accountantskantoor’ op te richten. Dankzij een zakelijke overname krijgt hij direct de beschikking over een aanzienlijk klantenbestand. Dit biedt, in combinatie met de aanwezige kennis en ervaring, een stevige basis voor een soepele start. Deze soepele start heeft als gevolg dat er al snel naar een nieuwe locatie moet worden gezocht met meer doorgroeimogelijkheden. Deze locatie wordt in 1975 gevonden aan de Valeriuslaan 49. Het pand wordt door de jaren heen meerdere malen bouwkundig aangepast en uitgebreid, omdat het bedrijf blijft groeien. Aan dit groeipotentieel liggen succesvolle acquisities, mond-tot-mond reclame en succesvolle overnamen van accountantskantoren in de regio West-Brabant ten grondslag.

Automatisering

De jaren ’80 is een belangrijke periode voor Braat Accountantskantoor. Deze periode kenmerkt zich door de automatisering die haar intrede doet en steeds meer terrein wint onder de rekenmeesters. Daarnaast is het klantenbestand groeiende, doordat A.P.M. Braat, broer van de oprichter, zich aansluit bij de onderneming (1979) en diverse succesvolle overnames. Eind jaren tachtig komt de nieuwe generatie Braat de bezetting van het accountantskantoor versterken. Deze ontwikkeling leidt tot een verdere expansie van het familiebedrijf en gaat gepaard met een ingrijpende verbouwing in 1996. Het pand aan de Valeriuslaan wordt uitgebreid en er worden diverse bespreekruimtes gecreëerd om bezoekende klanten meer comfort te bieden. Tegelijkertijd worden de medewerkers en het kantoor uitgerust met de nieuwste computer- en informatietechnologie.

Naamswijziging

Rond de eeuwwisseling breekt een nieuw hoofdstuk aan in de historie van BNR. Er volgt een fusie tussen Braat Accountantskantoor en twee andere accountantskantoren (2000). Door deze fusie verdwijnt de naam ‘Braat Accountantskantoor’ en ontstaat de bedrijfsnaam BNR. Nadat de naam BNR in de eerste jaren nog toevoegingen kende als Agro en MKB, wordt er vanaf 2003 onder de huidige bedrijfsnaam gewerkt: BNR Accountants en Adviseurs. Als gevolg van de fusie in 2000 vinden de werkzaamheden voor de agrarische klanten vanaf dat moment plaats vanuit het bedrijfspand aan de Zundertseweg. De dienstverlening voor het MKB en de loonadministratie worden ondergebracht aan de Valeriuslaan 49. Doordat het bedrijf de groeiende trend doorzet, wordt op zoek gegaan naar een uitbreiding van de huisvesting. De capaciteit van de kantoren aan de Zundertseweg en de Valeriuslaan blijkt niet langer afdoende. Het pand aan de Bredaseweg te Etten-Leur biedt uiteindelijk uitkomst. De agrarische klanten en de loonadministratie worden vanaf dat moment in dit pand ondergebracht (2006). De dienstverlening voor het MKB blijft aan de Valeriuslaan.

Huidige situatie

Op dit moment is BNR Accountants en Adviseurs een kantoor gespecialiseerd op de particuliere markt en de markt voor het MKB, met strategische samenwerkingen voor specifieke specialismen.

De organisatie is gecertificeerd door en aangesloten bij het SRA en heeft daarnaast een convenant voor Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst.